Rize Çamlıhemşin Şenyuva Köprüsü

Rize Çamlıhemşin Şenyuva köprüsü eski adıyla Çinçiva Köprüsü yörenin tarihi olarak en eski köprüsüdür. Yöre halkına göre köprüye ait olan kitabe 1946 yılında kaybolmuştur. Kaybolan kitabede Şenyuva köprüsünün 1696 yılında imar edildiği yazmakta olduğu söylenmektedir.

Rize Çamlıhemşin’de saklanmış bu köprü gezinizin unutulmaz noktalarından biri olabilir.

Şenyuva köprüsü 40 metre uzunluğunda olup, 20 metre yüksekliğindedir. Tek gözlü ve tek kişinin ilerleyebileceği köprü ortasına gelindiğinde kemer yapısı ile görenleri mest etmektedir.

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere köprüye ait kitabe 1946 yılındaki yaşanan bir sel felaketinde kaybolmuştur.

Tarihi Şenyuva Köprüsü Gezileri

Şenyuva Köprüsü etrafında harika bir doğal manzara bulunmaktadır. Bulunduğu ortamı gezmeye gittiğinizde etrafındaki yürüme parkurlarında doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Şenyuva köprüsü tarihi bir köprü olması ve Osmanlı mimarisini en iyi şekilde yansıtması ile Milli parklar tarafından koruma altına alınmıştır. Köprüye bağlanan sekiz kilometrelik yürüyüş parkuru ile doğa yürüyüşü yapabilir ve yürüyüşün sonunda köprüye tekrar dönerek yürüyüşünüzü sonlandırabilirsiniz. Şenyuva Köprüsü aktif ve faal bir biçimde yöre halkı tarafından kullanılmaktadır. Yıllara meydan okuyan bu harika köprü neredeyse ilk günkü gibi sapasağlam durmaktadır.

Rize Çamlıhemşin Şenyuva Köprüsü’ne gelerek etrafında gezebilir ve çevresinde piknik yapabilirsiniz.

Şenyuva Köprüsü Yüzyıllara Meydan Okuyor

Tarihi ve mimarisi ile Şenyuva Köprüsü dünya literatürlerine girmiştir. Normalde kemerli köprüler formlarını 150 – 200 yıldan fazla nadiren koruyabilmektedirler. Şenyuva Köprüsü yaklaşık 320 yılı aşkın bir süredir hiç bozulmadan ve deforme olmadan ayakta kalmayı başarmış bir köprüdür.

Gezi ve seyahat severlerin görülecek yerler listelerinde yer alır. Köprüyü yakından görebilir ve etrafındaki daha pek çok güzelliği de keşfedebilirsiniz. Siz de macerayı, gezmeyi ve doğayı seven bir insansanız mutlaka Rize Çamlıhemşin’e gelerek Şenyuva Köprüsü’nü görmelisiniz.

Naniotel.com olarak size konaklama ve gezme dahil harika bir tatil fırsatı sunuyoruz.

Web sitemizde yer alan telefon numaralarından bizi arayarak rezervasyon yaptırabilir veya aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Yorum Yap